Tradycyjna Potrawa Wigilijna i Tradycyjny Wypiek Bożonarodzeniowy

 

Urząd Marszałkowski Województwa Łódzkiego informuje, że organizuje Wojewódzki Kulinarny Konkurs Bożonarodzeniowy dla wszystkich mieszkańców województwa łódzkiego.

 Konkurs odbywa się w 2 kategoriach: Tradycyjna Potrawa Wigilijna i Tradycyjny Wypiek Bożonarodzeniowy.

Celem konkursu jest rozpowszechnianie wiedzy na temat produktów tradycyjnych i lokalnych z województwa łódzkiego.

W ramach konkursu uczestnicy muszą wykonać samodzielnie z produktów tradycyjnych i lokalnych z województwa łódzkiego, tradycyjną potrawę wigilijną lub tradycyjny wypiek bożonarodzeniowy oraz zaprezentować na zdjęciach gotowy produkt.

Wszystkie niezbędne informacje dostępne są na stronach internetowych: https://www.lodzkie.pl/rolnictwo/konkurs-bozonarodzeniowy oraz www.lodzkie.ksow.pl.

Zaproszenie do konkursu:"Tradycyjna Potrawa Wigilijna i Tradycyjny Wypiek Bożonarodzeniowy". 

 

  Urząd od 12 października 2020 r. jest niedostępny dla interesantów do odwołania.

Więcej informacji.